PORAZNI REZULTATI POLICIJSKE AKCIJE: Tijekom subote čak 43 vozača nedozvoljeno parkirali na mjestima za osobe s invaliditetom

Ova aktivnost organizirana je u cilju senzibiliziranja građana na poštivanje „znaka pristupačnosti“

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u subotu, 3. prosinca, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala situacije u prometu usmjerene na nepropisno parkiranje na mjestima namijenjenim za osobe s invaliditetom.

Ova aktivnost organizirana je u cilju senzibiliziranja građana na poštivanje „znaka pristupačnosti“, te povećanje protočnosti prometa, posebice na prometnicama kojima se kreću vozila javnog prijevoza.

Na cijelom području ove Policijske uprave zabilježeno je ukupno 113 prekršaja, od kojih je na području grada Rijeke i riječkog prstena zabilježeno počinjenje 42 prekršaja.

Najveći broj prekršaja počinili su vozači koji su svoja vozila parkirali na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom (43). Po pet počinjenih prekršaja evidentirano je na autobusnim ugibalištima i u zoni pješačkih prijelaza, četiri i na željezničkoj pruzi, dok su po jedan prekršaj počinjeni parkiranjem na nogostupima, odnosno, nepoštivanjem znaka pristupačnosti. Riječ je o prekršaju kada fizička osoba koristi prava osobe s invaliditetom koja proizlaze iz znaka pravičnosti.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom Odlukom Ujedinjenih naroda iz 1998. godine obilježava se svakog 3. prosinca. Osnovni cilj obilježavanja je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međuresorske suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom, kako bi se na taj način ublažile posljedice socijalne isključenosti, te senzibiliziralo javnost na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se te osobe svakodnevno susreću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari