„PORSCHE“ ĆE NA ODMOR: Zbog „dvostrukog“ prekoračenja dozvoljene brzine ostao bez vozačke i 3.000 kuna

Na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h, hrvatski državljanin vozilom marke Porsche upravljao je brzinom od 127 km/h

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena.

Riječ je o 37-godišnjoj hrvatskoj državljanki koja je u petak, 3. ožujka oko 17 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Fiat Uno, na raskrižju ulica Kastavska cesta i Frlanska cesta prilikom skretanja u lijevo, udarila u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć 37-godišnjakinji je pružena u KBC Rijeka.

Iz prometnih prekršaja iz PU primorsko-goranske izdvajaju 35-godišnjeg vozača osobnog vozila, inače hrvatskog državljanina, kojega je policija zatekla u petak, 3. ožujka oko 23.15 h na dionici prometnice Crikvenica-Dramalj, kada je na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h, vozilom marke Porsche upravljao brzinom od 127 km/h. Zbog počinjenja spomenutog prekršaja dobio je novčanu kaznu od 3.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Istoga dana oko pola noći na autoputu Rijeka –Zagreb, kod mjesta Tuhobić, zaustavljeno je vozilo marke Renault Laguna bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Vozilom je upravljao iako mu je isteklo obvezno osiguranje te nema tehničke registracije.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, na području Dubašnice na Krku u subotu, 4. ožujka oko 23 sata zatečen je 39-godišnji državljanin BIH kada je vozilom marke VW Passat upravljao pri koncentraciji od 1.82 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

U Malom Lošinju jučer ujutro oko 4 sata je zatečen 24-godišnji vozač teretnog vozila marke Peugeot dok je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,77 g/kg. Osim njega istog dana oko 2.30 sati je zatečen i 31-godišnji alkoholizirani vozač na području Tršća kod Čabra. Spomenuti vozač, talijanskog državljanstva, upravljao je vozilom marke Škoda Octavia, slovenskih registarskih oznaka, pri alkoholu u koncentraciji od 1.34 g/kg.

Svi navedeni vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja su kažnjeni prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pozivamo i ovom prilikom sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa, s ciljem smanjenja broja nesreća i posebice ozlijeđenih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari