UKRAO 4900 EURA

Poštar ‘iz pakla’: Potpisivao se kao umirovljenici pa krao mirovine i druge dodatke

Ilustracija. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Optužnica protiv njega navodi da je tijekom travnja i svibnja 2021. u Karlovcu nekoliko puta zadržao dodatke za umirovljenike, invalidnine od Centra za socijalnu skrb i novčane isplate od HŽ-a

Poštar iz Karlovca (36) je otpušten zbog krađe mirovina i drugih gotovinskih sredstava koje je trebao dostaviti ljudima, piše Danica.

Optužnica protiv njega navodi da je tijekom travnja i svibnja 2021. u Karlovcu nekoliko puta zadržao dodatke za COVID za umirovljenike, invalidnine od Centra za socijalnu skrb i novčane isplate od HŽ-a.

Djelatnik pošte je ukupno ukrao oko 4900 eura od sedam starijih osoba. Potom je krivotvorio njihove potpise kako bi se prikazalo da su oni primili novac od njega. Tijekom istrage tvrdio je da nije uzeo novac te da već pet godina potpisuje ljude jer su stari, što je, prema njegovim riječima, praksa koju prakticiraju i drugi poštari.

Međutim, ljudi koji su trebali primiti novac, kao i analiza krivotvorenih potpisa, opovrgnuli su njegovu obranu.

Tužitelji traže 11 mjeseci uvjetnog zatvora za poštara i povrat novca oštećenicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari