'NADMUDRIVANJE' TRAJE NON-STOP

Potjere u okolici Rijeke! Krijumčari i migranti bježe od policije, vozilima krše zabrane, potjera po poljima i šumama…

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL/PIXSELL

Policija spriječila još dva slučaja krijumčarenja osoba

​Od petka, 24. studenog do danas, policijski službenici Policijske postaje Opatija i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalistička istraživanja nad trojicom stranih državljana i to državljanima Turske, Filipina i Gruzije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U petak, 24. studenog, u noćnim satima, na širem matuljskom području policijski službenici Policijske postaje Opatija su uporabom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka nakon čega vozač nije postupio po danoj naredbi te se vozilom nastavio kretati.

Došavši do mjesta Pasjak, vozač se zaustavio te je krenuo bježati zajedno s četiri strana državljana koja su se nalazila u vozilu, no ubrzo su ih sustigli policijski službenici te priveli u policijsku postaju.

Istog dana, na području Brod Moravica zaustavljeno je osobno vozilo varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Filipina, dok su se u osobnom vozilu nalazila četiri strana državljana.

Noćas, nešto iza ponoći, na području Šapjana zatečeno je kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Gruzije, dok se u vozilo nalazilo pet stranih državljana.

Svi strani državljani koji su se nalazili u vozilima su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok će se prema zatečenim stranim državljanima provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari