POTPUNO PIJAN, USRED DANA: U subotu vozilom uletio u križanje „na crveno“, prouzročio sudar i završio u ogradi

Na Jadranskoj magistrali zaustavljena je 18-godišnja vozačica kod koje je pronađena marihuana i koja je odbila provjeru na droge

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 40 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Od teže ozlijeđenih osoba iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju 51-godišnjeg vozača koji se 29. srpnja oko 16.10 sati u Rijeci kretao državnom cestom DC-404 u pravcu tunela Pećine. Dolaskom na raskrižje sa Šetalištem Andrije Kačića Miošića nije stao na znak crvenog svjetla na semaforu te je u raskrižju udario u osobno vozilo kojim je upravljala 35-godišnja vozačica, a potom i u metalnu ogradu ruba kolnika.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo drugih ozlijeđenih osoba, a spomenutom vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 3,33 g/kg.

U počinjenju prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečeno je više vozača. Tako je 28. srpnja oko 18 sati u Crikvenici policija zaustavila 52-godišnjeg vozača mopeda s koncentracijom alkohola od 2,89 g/kg i zabranom upravljanja ovom kategorijom vozila.

U noći 28. srpnja u Ravnoj Gori zaustavljen je 29-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,77 g/kg, a u Rijeci na području Banderova navečer oko 22.40 sati 39-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,40 g/kg.

Tijekom subote, 29 srpnja vozači osobnih vozila pod utjecajem alkohola zatečeni su u Makovom Hribu, i to 35-godišnjak s koncentracijom alkohola od 2,81 g/kg te u Malinskoj 34-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,59 g/kg.

Jučer je policija u Ravnoj Gori zaustavila 36-godišnjaka koji je osobnim vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,86 g/kg, u Malinskoj 24-godišnjeg slovenskog državljanina, vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,77 g/kg te na području Omišlja 28-godišnju vozačicu koja je osobnim vozilom upravljala s koncentracijom alkohola od 1,13 g/kg.

U noći, 30. srpnja na području Punta policija je uočila vozača koji je u kružnom toku upravljao osobnim vozilom u suprotnom smjeru te se parkirao na mjestu za osobe s invaliditetom. Utvrđeno je kako je riječ o 32-godišnjaku, koji je unatoč vidno alkoholiziranom stanju odbio provjeru alkoholiziranosti.

Jučer tijekom ranog poslijepodneva na području Skrada vozač osobnog vozila nije stao na znak policije za zaustavljanje već je skrenuo na parkiralište ugostiteljskog objekta. Policija je utvrdila da je riječ o 63-godišnjaku, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,32 g/kg.

Vozači i vozačice pod utjecajem alkohola zaustavljeni su i na prometnicama u drugim mjestima ove Policijske uprave, dok je jučer oko 19.30 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova zaustavljena 18-godišnja vozačica osobnog vozila kod koje je pronađena marihuana i koja je odbila provjeru na droge.

Od ostalih prometnih prekršaja izdvajamo 51-godišnjaka koji je na graničnom prijelazu Rupa 28. srpnja na izlasku iz zemlje zatečen kako upravlja osobnim vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, dok je jučer na istom mjestu zatečen 34-godišnji vozač s osobnim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole.

Osim ovih prekršaja policija je tijekom vikenda zabilježila i druge prometne prekršaje, primjerice nekoliko vozača koji su upravljali vozilima, a da sa sobom nisu imali vozačke dozvole.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari