Potpuno pijani Delničan vozilom krivudao cestom, bježao policiji i vrijeđao policijske službenike

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 61 prometna nesreća, od kojih su tri bile teže, a 58 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 14 je osoba lakše ozlijeđeno

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 505.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri pješaka, četiri strana državljana, ali i devet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 258 vozača, od kojih je kod njih 46 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 24 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 12 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a 11 u dobi između 18. i 24. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 9. prosinca oko 21.30 sati na području Ravne Gore.

Navedena koncentracija alkohola izmjerena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Nissan, delničkih registracijskih oznaka, koji je s vozilom krivudao kolnikom te se nije zaustavio na znakove policije za zaustavljanje.

Nakon zaustavljanja priveden je u službene prostorije policije.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako prekršajno je prijavljen i temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi vrijeđanja policijskih službenika tijekom njihova postupanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari