BIO JE IZVAN SLUŽBE

Potpuno pijani riječki policajac zabio se svojim vozilom u kamper pred spuštenom rampom na naplati cestarine

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Tijekom vikenda evidentirano je 38 prometnih nesreća i 323 prekršaja, izvijestila je policija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 323 prometna prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 61, zatim prekoračenja brzine – 48, korištenja mobitela u vožnji – 20 te vožnje pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja.

Najveća brzina

Najveća brzina od 177 km/h zabilježena je 8. rujna oko 10.15 sati na A6, čvor Vrbovsko.

Vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, kretao se navedenom brzinom u smjeru Zagreba, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h.

Najveća koncentracija alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 2,96 g/kg izmjerena je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Spomenuti se kretao iz smjera Pule prema Rijeci te po izlasku iz zavoja na opatijskom području, nije prilagodio brzinu uvjetima i stanju kolika uslijed čega je udario u stup prometnog znaka, a zatim i u stablo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo drugih sudionika, a 50-godišnjak je teško ozlijeđen.

U nesreći sudjelovao i policijski službenik

Iz policije izdvajaju i prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila 7. rujna nešto prije 22 sata na matuljskom području.

U nesreći je sudjelovao policijski službenik ove Policijske uprave, izvan službe sa svojim osobnim vozilom. Spomenuti je upravljao vozilom riječkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,74 g/kg.

Uslijed nedovoljnog razmaka udario je u zadnji dio kampera njemačkih registracijskih oznaka, čiji je vozač usporavao radi nailaska na spuštenu rampu naplate cestarine.

Ostali prekršaji

Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 170 različitih prometnih prekršaja.

Navedeni, ali i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 38 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, pet ih je teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari