KAKO JE UOPĆE VOZIO?!

Potpuno pijani Slovenac (32) u G. kotaru slupao teretno vozilo! Neko vrijeme neće smjeti voziti u Hrvatskoj

Ilustrativna footgrafija RiPortal

​S 3,01 promila alkohola izazvao je prometnu nesreću

Jučer oko 18.30 sati na području Čabra dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 32-godišnji slovenski državljanin pod utjecajem alkohola.

“Upravljajući teretnim vozilom, slovenskih nacionalnih oznaka, na ŽC 5031 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom prešao izvan kolnika i pri tome udario u metalnu zaštitnu ogradu. Iako je izazvao prometnu nesreću, vozač se nije zaustavio već je nastavio kretanje u smjeru Čabra pa ga je zaustavila policijska ophodnja.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Akotestiranjem je 32-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,01 promila, a k tome nije imao sa sobom ni vozačku dozvolu. Priveden je u policijske prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Protiv 32-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 2000 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja vozačke dozvole na rok od devet mjeseci na području Republike Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari