KAKO JE UOPĆE VOZIO?!

Potpuno pijani Slovenac (32) u G. kotaru slupao teretno vozilo! Neko vrijeme neće smjeti voziti u Hrvatskoj

Idi na originalni članak
Ilustrativna footgrafija RiPortal

​S 3,01 promila alkohola izazvao je prometnu nesreću

Oglas

Jučer oko 18.30 sati na području Čabra dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 32-godišnji slovenski državljanin pod utjecajem alkohola.

“Upravljajući teretnim vozilom, slovenskih nacionalnih oznaka, na ŽC 5031 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom prešao izvan kolnika i pri tome udario u metalnu zaštitnu ogradu. Iako je izazvao prometnu nesreću, vozač se nije zaustavio već je nastavio kretanje u smjeru Čabra pa ga je zaustavila policijska ophodnja.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Akotestiranjem je 32-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,01 promila, a k tome nije imao sa sobom ni vozačku dozvolu. Priveden je u policijske prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Protiv 32-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 2000 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja vozačke dozvole na rok od devet mjeseci na području Republike Hrvatske.

Exit mobile version