U ŠIBENIKU

Potresna priča o porodu šokirala cijelu Hrvatsku: “Liječnik je doslovce čupao posteljicu iz žene, komadi su ispadali”

Foto: Provjereno

Šibenčanka Lara Alat ispričala je za Provjereno kako je u šibenskoj bolnici, kako tvrdi, proživjela agoniju nakon što je rodila sina. Kaže da joj je liječnik nakon poroda posteljicu, koju nije uspijevala poroditi, nasilu izvadio van dok ga je ona u stravičnim bolovima molila da prestane. Svemu je, kako kaže, svjedočila njezina sestra, koja joj je bila pratnja na porodu, piše Index.

“Ja sam bila njemu iza leđa, on je svoju ruku gurnuo u njezinu rodnicu… On je silovito to vukao. Doktorica koja joj je vodila trudnoću govorila je da nema potrebe to raditi, da će se svakako uspavati, svakako će se operativnim zahvatom ukloniti posteljica, ali on je i dalje pokušavao, ignorirajući to što mu je doktorica govorila”, ispričala je Paula Konjuh za Provjereno.

Vukao je, kaže, sve dok posteljica nije pukla. “On je tresao rukom, to je ispadalo iz njegove ruke, ti komadi… To je bilo jezivo, to je bio horor. To su bili komadi tkiva”, prisjeća se.

Lara je na kraju operirana, no peti dan od dolaska kući kaže da je primijetila da nešto nije u redu. “Nešto je bilo na izlazu iz mene. Nisam znala jesu li to ugrušci i nisam znala što ću”, priča. 

“Kad je ona to izvukla… U njoj su bili metri i metri gaze. On je gazu zaboravio. Uz to što si se ponašao mesarski, što si joj krvnički čupao posteljicu… još si ostavio i gazu unutra”, priča njezina sestra za Provjereno. Lara je nakon toga dobila visoku temperaturu i završila u bolnici, gdje je ustanovljeno da ima i zaostali komad posteljice. 

Bolnica: Pokrenuli smo unutarnji nadzor

Stigla je reakcija bolnice.

“Prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata i Uredbi o zaštiti osobnih podataka Opća bolnica Šibensko-kninske županije u ovom trenutku ne može dati nikakve podatke o liječenju navedene pacijentice široj javnosti. Od 11. srpnja 2024. godine do prije dva dana kada se novinarka obratila Ministarstvu zdravstva, a potom i ravnateljici osobno nije zaprimljena pritužba, prigovor niti sudska tužba pacijentice L. A. vezano za njeno liječenje u našoj ustanovi”, priopćili su iz bolnice.

Dodaju i kako ni s Odjela ginekologije i rodilišta nije prijavljen neželjeni događaj koji bi zahtijevao postupak unutarnjeg nadzora.

“Od dana saznanja za slučaj pacijentice L.A. i upita novinarke pokrenut je postupak unutarnjeg nadzora spomenutog slučaja te su zatražena očitovanja svih uključenih u liječenje pacijentice. Izražavamo žaljenje zbog nezadovoljstva pacijentice L.A. liječenjem u našoj ustanovi te molimo pacijenticu i širu javnost za strpljenje dok se ne utvrde sve činjenice vezane za njen slučaj, a o čemu će sukladno našim obvezama biti obaviješteno Ministarstvo zdravstva”, dodali su iz šibenske bolnice za Novu TV.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari