POTVRĐENA OPTUŽNICA Na Krku zaskočio 16-godišnjakinju nožem i silovao je: ‘Ovo možemo silom ili milom’

Foto: Ilustracija

Prema službenim podacima, 35-godišnjak koji se tereti za seksualni delikt je osuđivan već devet puta

Na riječkom Županijskom sudu jučer je na optužnom vijeću potvrđena optužnica podignuta protiv 35-godišnjeg Damira Šišakovića iz Zagreba i njegova vršnjaka Ivana Dejanovića, također iz Zagreba, piše Novi list.

Šišaković je optužen za više kaznenih djela i to silovanje, protupravno oduzimanje slobode i razbojstvo, a tereti ga se za seksualni delikt. Iako se nije radilo o pravom silovanju, Šišakovića se tereti da je uz uporabu sile i prijetnje ‘izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem’, dok se Dejanovića tereti samo za razbojstvo s obzirom što je protiv njega, u odnosu na istragu, optužba odustala od inkriminacije za protupravno oduzimanje slobode maloljetnoj žrtvi.

Dejanović i Šišaković su prošle godine u srpnju napali 16-godišnju djevojku na Krku. Šišaković je maloljetnu djevojku zaskočio na makadamskom putu koji povezuje Malinsku i Žgombiće, a prema optužnici maloljetnici je dotrčao iza leđa, jednom je rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat.

Šišaković je maloljetnici rekao ‘Šuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom’, i odveo ju preko suhozida na teren okružen šumom te potom skinuo majicu i naredio žrtvi da sjedne na nju. Zatim je izvadio lisice i vezao maloljetnicu uz riječi ‘Ovo možemo silom ili milom’.

Maloljetnica ga je zamolila da prestane, ali ju je on razodjenuo i zlostavljao. Nakon toga ju je, uz prijetnju pištoljem, odvezao do bankomata gdje ih je dočekao Dejanović, nakon čega su je natjerali da digne novac sa svog računa. Pritom im je predala 300 kuna.

Policija je poslijepodne istog dana uhitila osumnjičene koji su već jako dobro znanci policije. Šišaković je samo dva dana prije napada pobjegao iz sisačkog zatvora skokom kroz prozor s visine od sedam metara.

Šišaković je u sisačkom zatvoru izdržavao jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog pljačke kladionice u karlovačkom naselju Grabrik u svibnju 2014. godine koju je orobio s jednim prijateljem, prijeteći plastičnim pištoljem te iz nje odnio deset tisuća kuna. Ostalo mu je sedam mjeseci do završetka odsluženja te kazne kad je uspio pobjeći iz zatvora.

Prema službenim podacima, Šišaković je osuđivan već devet puta na sudovima u Zagrebu, Požegi, Sv. Ivanu Zelini, Makarskoj i rijeci, a uglavnom je proglašavan krivim na bezuvjetne kazne za imovinske delikte i teške krađe, od kojih je najveća bila od godinu i pol dana, piše Novi list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari