ESKALACIJA SUKOBA

Pozivali ga noću na tučnjavu, presreli ga autom u Matuljima: Trojica se namjerila na državljanina Srbije, reagirala policija

Ilustracija: Igor Kralj/Pixsell

Oštećenom su prijetili, pozvali ga na tuču i na opasan način ga pretekli vozilima

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Srbije te dvojicom hrvatskih državljana, starosti 58 i 32 godine, a zbog sumnje na počinjenje kaznenih dijela na štetu 38-godišnjeg državljanina Srbije.

“Utvrđena je osnovana sumnja da su spomenuta kaznena djela počinili tijekom 18. ožujka ove godine, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija te ga pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.

Također, sumnjiče se da su iste noći dok se oštećeni kretao svojim osobnim vozilom na području Matulja, pretekli ga s vozilima na način da su takvom radnjom izazvali opasnost za život i tijelo oštećenoga i druge osobe, koja je s njim bila u vozilu.

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja na području Opatije provedene su pretrage osobnih vozila, kao i doma i drugih prostorija, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti spremnici za pištolj, streljivo i drugi predmeti.”, izvijestila je policija.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva tri osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela prijetnje i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su predani pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, 58-godišnjak je i prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari