POZNATI DETALJI STRAVIČNOG OSJEČKOG OBRAČUNA: Nožem izbo poznanika pa se gol s krova bacio u smrt

Foto: Strossmayerova ulica u Osijeku (ilustracija)

Napokon se doznaju detalji stravičnog pokušaja ubojstva i samoubojstva koje se jučer u prijepodnevnim satima dogodilo u Osijeku kada se goli mlađi muškarac (27) ubio skokom s krova zgrade u Strossmayerovoj ulici, a drugi je muškarac (31) pronađen izboden nožem, na samrti, u iznajmljenom stanu iste zgrade.

U pričama očevidaca spominjao se i treći muškarac uključen u događaj (koji je potom nestao?!), a stanari zgrade – prenio je Glas Slavonije – govorili su o bučnoj svađi koja je prethodila tragediji. U stanu u kojem je pronađen teško izbodeni muškarac koji je bio iznajmljen podstanarima odvijala se, prema riječima stanara, prava drama upotpunjena glasnom svađim, vikom, kricima, a potom je goli mladić istrčao iz stana, pokušavao nasilno ući u neke stanove bacajući se ramenom i tijelom u vrata, a potom je razbio stakleni prolaz do stubišta na krov, popeo se na krovnu terasu, i odatle, onako kao od majke rođen, bacio u bezdan, u podnožje stambene višekatnice.

„Bilo je strašno, vika, udaranje, krici, zapomaganje… Mladić koji se bacio s vrha zgrade bio je potpuno izbezumljen kao da je bio na nekim drogama“, pričaju stanari.

Tijekom jučerašnjeg dana društvene mreže brujale su od komentara (često uvredljiva sadržaja prema nekim društvenim/seksulanim manjinama) jer je komentatorima slučaja najzanimljvija bila činjenjica da je mladić koji je skočio u smrt bio – gol.

Danas su obznanjeni dosadašnji rezultati istrage osječke policije koji pokazuju da dvojica muškaraca uključenih u svađu, obojica podrijetlom iz Slatine, jesu bili poznanici ali nisu živjeli zajedno u stanu u Strossmayerovoj ulici. Mlađi muškarac posjetio je starijeg u stanu, došlo je do prepirke, mlađi je napao nožem starijeg, a zatim je došlo do njegova mahnitanja zgradom, i konačno skoka s zgrade.

Voditelj službe Općeg kriminaliteta Tomislav Gall kazao je na konferenciji za novinare kako je utvrđeno da je 27-godišnjak došao u stan 31-godišnjaka u Strossmayerovoj ulici te se s njim posvađao, a potom mu nožem zadao više ubodnih rana.

Ozlijeđeni je uspio izaći iz stana i krenuo u prizemlje stambene zgrade, gdje mu je i pružena liječnička pomoć, dok se napadač popeo na krov zgrade s kojega se bacio.

Gall je potvrdio da je u toj tragediji sudjelovala i treća osoba, ali kako policija još uvijek to istražuje, nije želio govoriti o detaljima koji su, kako navodi, “malo kompleksniji”.

Na novinarski upit zašto je 27-godišnjak prije samoubojstva potpuno gol trčao po zgradi, Gall je odgovorio kako u policiji sumnjaju da je bio “pod utjecajem određenih droga”, ali i napomenuo kako je riječ samo o sumnji.

Potvrdio je da se počinitelj i žrtva poznaju otprije i otprije su poznati policiji po širokom spektru kaznenih djela, među kojima ima i nasilnih djela. Gall nije mogao potvrditi je li i ozlijeđeni bio pod utjecajem droga dok se ne obave sva potreba vještačenja, ali da za to postoji sumnja.

Sve izrečeno pokazuje da će se na slučaju morati još mnogo raditi kako bi se otkrili neki ključni detalji, a ponajviše uloga „trećeg čovjeka“ u cijeloj priči. Ono najvažnije – motiv ovako suludog obračuna – ključno je za razumijevanje događaja i pronalazak odgovora na još mnoga otvorena pitanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari