VLASNIK GRUPE PIVAC

Poznatom poduzetniku Ivici Pivcu pozlilo na plaži, pokušaj reanimacije nažalost nije uspio

Vrgoračkom poduzetniku pozlilo je na plaži gdje su ga reanimirali, no nažalost je na putu prema KBC-u preminuo.

Preminuo je Ivica Pivac (71), vlasnik i predsjednik uprave vrgoračke mesne industrije Grupe Pivac, PPK i Mesne industrije Vajda, javlja Slobodna Dalmacija.

Preminuo je, kako doznaje Makarska Danas danas, u kasnim poslijepodnevnim satima i to na putu prema splitskoj bolnici.

Vrgoračkom poduzetniku pozlilo je na plaži gdje su ga reanimirali, no nažalost je na putu prema KBC-u preminuo.

Tradicija bavljenja mesom u obitelji Pivac počela je 1952. godine, kada je otac Milenko otvorio mesarski obrt. Braća Tonći, Ivica i Neven Pivac od malih su nogu bili uključeni u poslovanje obrta.

Posao obitelji Pivac krenuo je uzlaznom putanjom početkom osamdesetih godina, kada su njihovu mesnicu u Vrgorcu otkrili makarski ugostitelji i hotelijeri, koji su dolazili u Vrgorac kupovati meso. Možda je uspon počeo čak i ranije, jer su 1978. godine kupili prvi kamion za prijevoz stoke.

Postali ozbiljni igrači

Tada se nije moglo pretpostaviti da će jednog dana postati ozbiljni igrači u prehrambenoj industriji Hrvatske.

Izvorno su se bavili otkupom mesa. Kupovina farme u Pitomači, činjenica da ugostitelji i hotelijeri u njihovim mesnicama masovno kupovali meso te gradnja pršutane u Zavojanima najveće su prekretnice na njihovom poslovnom putu, podsjeća Jutarnji.hr.

Tvrtkom Mesna industrija Braća Pivac ravnopravno su upravljala tri brata – Tonći, Ivica i Neven. Na čelu tvrtke je bio diplomirani agronom Ivica Pivac, koji je imao i uspješnu karijeru komercijalnog direktora u Vrgoračkoj vinariji. Najstariji brat Tonći desetljećima je skupa s ocem otkupljivao stoku po sajmovima. Na tim putovanjima društvo mu je često pravio najmlađi brat Neven. Tonći je preminuo 2019. godine u dobi od 70 godina.

Mesna industrija Braća Pivac grupacija je koja uz istoimenu tvrtku uključuje niz većih i manjih tvrtki. Od većih tvrtki grupaciju još sačinjavaju PPK Karlovac i Vajda iz Čakovca.

Krajem 2019. finalizirali su preuzimanje Kraša kada su Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili govor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje su predstavljale 18,4 posto temeljnog kapitala Kraša. Danas su vlasnici 54,97 posto dionica Kraša, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari