PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

PREGAZIO ČOVJEKA I POBJEGAO! Pješak teško ozlijeđen, ali i njemu ide prekršajna prijava – evo zašto…

Milan Šabić/Pixsell

Vozaču i pješaku vađena je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu

Policija je provela krim istraživanje i sumnja se da je 50-godišnji vozač u subotu, 12. rujna, oko 23.45 sati, u vinogradskom predjelu Veliki Kostanj nedaleko Đurđevca skrivio nesreću i pobjegao.

“Muškarac je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine udario u 37-godišnjeg pješaka koji na sebi nije imao izvor svjetlosti niti reflektirajuću materiju na odjeći. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja, a da prethodno ozlijeđenoj osobi nije pružio prvu pomoć, niti je o prometnoj nesreći izvijestio policiju ili druge službe”, poručili su iz PU koprivničko – križevačke.

Pješak je dobio teške tjelesne ozljede. Vozaču i pješaku vađena je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

I protiv pješaka prekršajni postupak

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći protiv vozača je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv pješaka će biti pokrenut prekršajni postupak”, ističe policija.

Video dana: