PREVARANT IZ ČAVLI PRED SUDOM: Lagao da ima bolesno dijete i uzimao novac ljudima

Foto: Ilustracija

49-godišnji prevarant nalazi se pred sudom u Puli, a tereti ga se za niz kaznenih djela prevare, među kojima je najveće ono prema Brodogradilištu Kraljevica

49-godišnji Sanjin Čargonja iz Čavala izveden je pred sud u Puli prema optužnici za četiri kaznena djela prijevare, a tereti ga se, između ostalog, da je 2008. godine Brodogradilište Kraljevicu prevario za gotovo 175 tisuća kuna kada je, kao direktor i odgovorna osoba tvrtke TD PCX Computers iz Čavala, brodogradilištu izdavao ponude za nabavku informatičke opreme, piše Net.hr.

Iako je prikazao da će opremu po plaćanju i isporučiti, on je, nakon što mu je isplaćen novac, izdao lažne zapisnike prema kojima stoji da je sredstva isporučio i pustio ih u rad. To je ranije, u travnju 2010. napravio i vlasniku jednog uslužnog obrta, koji do danas nije vidio ni računalo, ni dobio povrat novca.

Međutim tu ne staju njegove prijevare. Naime Čargonja se ljudima žalio i da mu je potreban novac za liječenje djeteta – jednome je tako rekao da mu je dijete nastradalo u prometnoj nesreći u Austriji, i iskamčio od čovjeka 15 tisuća kuna za liječenje, a drugome da mu dijete ima tumor na mozgu i da mu treba 2.500 eura za troškove liječenja i operativni zahvat u inozemstvu.

Kada su prevareni shvatili da ih je Čargonja vukao za nos, odlučili su ga tužiti, pa se protiv njega sada vodi nekoliko kaznenih postupaka zbog kaznenog djela prijevare.

Inače, za prijevaru počinjenu s brodogradilištem, Čargonja se izjasnio da nije kriv.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari