DETALJI KOBNE NOĆI

Prijatelj Mateja Periša otkrio: ‘On je u Gotiku nestajao na 15 minuta, pa se vraćao’

Screenshot You Tube

Matejev prijatelj je za srpske medije otkrio kako se Matej kobne noći u Gotiku nestajao na 15 minuta pa se vraćao, a svi su mislili da je s nekom djevojkom koju je tada upoznao

Četiri i pol mjeseca nakon nestanka pronađeno je tijelo Mateja Periša. Potvrdila je to DNK analiza, a kao preliminarni uzrok smrti navodi se utapanje. Jedan od njegovih bliskih prijatelja, koji je aktivno sudjelovao u potrazi, anonimno je za Blic otkrio još detalja iz kobne noći s 30. na 31. prosinca.

“Kobne noći Matej je u ‘Gotiku’ nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je te noći upoznao neku djevojku i prijatelji koji su bili s njim cijelo su vrijeme mislili da je s njom. Tek kada su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i shvatili su da je izašao bez jakne”, rekao je Matejev prijatelj.

Jedan misterij riješen?

Upravo su snimke nadzornih kamera, na kojima je viđen kako trči beogradskim ulicama, nagnale mnoge da se zapitaju što mu se dogodilo. Njegov prijatelj otkrio je samo mali djelić odgovora.

“Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće – i zimi i ljeti”, rekao je prijatelj, ne mogavši objasniti njegovo trčanje ulicama: “Pitamo se svi je li Mateju pozlilo, je li mu netko ubacio nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo je li tako u majici izašao kako bi se rashladio, pa je onda nekako upao u vodu.”

‘Borio se da dođe do obale’

I on je bio među nekolicinom Matejevih prijatelja i njegovim ocem na policiji, gdje je prvi puta vidio snimku “plivača iz Save”. Kaže da im se svima učinilo kako se Matej već tada bori da dopliva do obale, ali u tome nije uspio. Zato smatra da ne bi “čiste glave išao skočiti u vodu”.

“Zato mislim da je možda upao, da se išao umiti ili tako nešto, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi? Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna što se dogodilo”, rekao je Matejev prijatelj.

Veseo i pun života

O njemu ima samo riječi hvale, kao i svi drugi koji su ga poznavali, a koji su tijekom ova četiri i pol mjeseca istupali u javnosti. Dodaje da je Matej bio veseo, pun života, uvijek nasmiješen…

“Uvijek je htio pomoći svakome, bio je pristupačan, radio je s ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao klišej, ali to je stvarno bilo tako”, govori prijatelj dodajući da mu je sada lakše, prije svega zbog Matejevih roditelja. “Lakše je samo da bi roditelji imali gdje zapaliti svijeću i da Matej bude pokopan u svom gradu”, zaključio je, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari