NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Prije 4 godine kod Krka je gliserom ubijena mlada Austrijanka. Obitelj će sad dobiti odštetu od 200 tisuća eura

Facebook - Pixsell

Dok se čeka odluka suda o tome hoće li vozač glisera morati u zatvor zbog tragedije za koju je optužen, prije nekoliko dana donesena je nepravomoćna presuda prema kojoj će tvrtka Oto-Nautika, koja je vlasnik glisera, obitelji stradale studentice Verene Heinz platiti golemu odštetu

Uskoro će biti četiri godine od pomorske nesreće kod otoka Krka u kojoj je poginula austrijska studentica Verena Heinz (20), a sada je donesena nepravomoćna presuda vezana za slučaj.

Njezina je obitelj shrvana, a suđenje 29-godišnjem Dini Dokozi- Nikpalju, optuženom da je kobnog srpanjskog dana neoprezno upravljajući gliserom izazvao tragediju, još nije okončano, piše Telegram.

Dok se čeka odluka suda o tome hoće li vozač glisera morati u zatvor zbog tragedije za koju je optužen, prije nekoliko dana donesena je nepravomoćna presuda prema kojoj će tvrtka Oto-Nautika, koja je vlasnik glisera, i za koju je Dokoza-Nikpalj radio, obitelji stradale djevojke platiti golemu odštetu.

Riječ je o nešto više od 200 tisuća eura koje će, u slučaju da presuda bude pravomoćna, tvrtka morati platiti obitelji preminule djevojke.

Odgovornost tvrtke u čijem je vlasništvu brodica propisuje Pomorski zakonik, a Trgovački sud u Rijeci, zaključio je da je tvrtka doista odgovorna za Vereninu smrt, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari