PRIJEVARA NA PODVEŽICI: Ne nasjedajte na lažne telefonske pozive!

Osobe koje čine ovakva kaznena djela vrlo su uporne i nametljive u svojim nastojanjima, čime građane često dovode u zabludu

Iz Policijske uprave primorsko-goranske ponovo upozoravaju sve građane, a prvenstveno one starije životne dobi, da ne nasjedaju na lažne telefonske pozive navodnih djelatnika raznih novčarskih ustanova.

Pozivi se najčešće odnose na „provjeru“ serijskih brojeva novčanica, mogućih krivotvorina novčanica, žurne potpise navodnih dokumenata i slično.

Naime, na sličan poziv jučer se odazvala i 79-godišnja hrvatska državljanka nakon čega je za sada nepoznata ženska osoba došla u njen dom na riječkoj Podvežici te na prijevaran način otuđila više tisuća kuna.

Stoga još jednom podsjećaju i upozoravaju građane da novčarske ustanove i druge institucije ne posluju na opisani način te da u slučaju ovakvih telefonskih poziva ne postupaju po uputama navodnih djelatnika i ne puštaju ih u svoje domove. Posebno ističeču kako su osobe koje čine ovakva kaznena djela vrlo uporne i nametljive u svojim nastojanjima, čime građane dovode u zabludu tako da ih nerijetko bez provjere o kome se zaista radi s povjerenjem puštaju u svoje domove.

Ujedno građanima skreću pozornost da nepoznatim, „dobronamjernim“ osobama ne navode previše detalja o svom kućanstvu, zdravstvenom stanju, ušteđevini i slično, kako mogućim počiniteljima ne bi dodatno olakšali posao.

Ne puštajte u svoj dom nepoznate osobe sve dok niste sigurni o kome se zaista radi, a više savjeta o tome kako smanjiti mogućnost počinjenja ovakvih kaznenih djela, najčešće krađa i prijevara, građani mogu pronaći OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari