PRIPREME ZA SEZONU: Riječki spasioci na plažama poučeni i kako sprječavati kriminalitet na kupalištima i plažama

Idi na originalni članak

Polaznici tečaja za osposobljavanje spasilaca na plažama educirani su i o tome kako reagirati u slučaju pronalaska sumnjivih predmeta na plaži

Oglas

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i ove godine uključili su se u aktivnosti u sklopu tečaja za osposobljavanje spasilaca na plažama, kojeg provodi Hrvatski Crveni križ.

Tako je policijski službenik za prevenciju Dario Tonković, 19. i 26. svibnja održao predavanja na temu “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“.

Predavanjima su prisustvovala 23 polaznika tečaja za osposobljavanje spasilaca na plažama, koji su educirani o pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, načinu počinjenja kaznenih djela krađa i kaznenih djela na štetu maloljetnika te kako reagirati u slučaju pronalaska sumnjivih predmeta.

Tijekom predavanja, budući spasioci su upoznati i s policijskim poslovima i važnosti partnerstva s policijom budući da se u svom radu često susreću s različitim situacijama, a preventivno djeluju na način da posjetitelje pravodobno obavještavaju o mogućim opasnostima i upozoravaju ih na opasne aktivnosti i radnje.

Naime, biti spasilac zahtjevna je i odgovorna dužnost, a pozornost spasioca u svakom trenutku mora biti na samom vrhuncu. Stjecanjem znanja i o ovoj problematici spasioci dodatno unapređuju svoje vještine i sposobnosti te mogu preventivno djelovati na različitim segmentima zaštite građana na plažama.

Exit mobile version