PREVARIO KOGA GOD JE STIGAO

​Pritvoren zbog počinjenja prijevara u gospodarskom poslovanju

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Unatoč zaprimljenim avansnim sredstvima, 41-godišnjak nije ispunio ugovorne obveze, niti je oštećenima vratio uplaćeni novac, pa je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom te ga kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči se da je tijekom prošle 2022. godine, kao ovlaštena i odgovorna osoba tvrtke s područja Ličko-senjske županije, s dvoje hrvatskih državljana sklopio ugovor o izradi montažnog objekta. Za ugovorene radove je zatražio i predujam pa je tako ,s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, u iznosu od oko 12.220 eura oštetio 55-godišnjaka, a za 7.350 eura 65-godišnjakinju.

Naime, budući da osumnjičeni 41-godišnjak unatoč obećanjima i zaprimljenim materijalnim sredstvima nije ispunio ugovorne obveze, niti je oštećenim osobama vratio uplaćena novčana sredstva, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje prijevare u gospodarskom poslovanju i predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, radi se o osumnjičeniku koji je za istovrsna kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta već procesuiran i ima pravomoćnu presudu iz 2022. godine kojom mu je određena uvjetna kazna zatvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari