KAPETAN IZ OPATIJE

‘Procurio’ identitet Opatijca koji je upravljao jahtom koja se zabila u ribarski brod kod Murtera

Screenshot video

Osobi koja je upravljala jahtom određen je pritvor

Jahtom koja je sudjelovala u strašnoj nesreći u Murterskom moru u kojoj je poginuo 61-godišnji kuhar Vratislav Ugrinić iz Tkona upravljao je Opatijac Žarko Mrkušić, donosi Novi list.

Podsjetimo, u pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murvenjaka poginula je jedna osoba a nekoliko je lakše ozlijeđeno. Jahta AE iz Rijeke je udarila u ribarski brod pri čemu je poginuo 61-godišnji kuhar Vatroslav Ugrinić, član posade ribarskog broda.

Jahta, duljine 15 metara, snažno je udarila u bočnu stranu ribarskog broda »Mašun« iz Tkona. Jahta je potonula na 85 metara dubine, a očevid provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji s policijom. Jahtom je upravljao 51-godišnji kapetan iz Opatije, a Novi list otkriva da je riječ o Žarku Mrkušiću.

Ime Žarka Mrkušića snažno je odjeknulo u široj riječkoj javnosti 2020. godine kada je tvrtka Vocalis iz Opatije na čelu s direktorom Žarkom Mrkušićem donirala riječkom KBC-u preko 780 tisuća kuna. Novcima je kupljen respirator, monitor vitalnih funkcija i 40 infuzijskih pumpi, to jest neophodna medicinska oprema u epidemiji koronavirusa.

“Mi se bavimo IT znači informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Mala smo firma, obiteljska sa 7, 8 zaposlenih inismo pogođeni toliko ovom krizom s obzirom na to da je naš posao online, radimo sa stranim partnerima, iodlučili smo da u ovom trenutku malo pomognemo ida doniramo KBC-u najpotrebniju opremu u ovoj situaciji. “ – izjavio je tada Žarko Mrkušić, direktor tvrtke Vocalis za Kanal Ri.

Osobi koja je upravljala jahtom određen je pritvor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari