KAPETAN IZ OPATIJE

‘Procurio’ identitet Opatijca koji je upravljao jahtom koja se zabila u ribarski brod kod Murtera

Idi na originalni članak
Screenshot video

Osobi koja je upravljala jahtom određen je pritvor

Oglas

Jahtom koja je sudjelovala u strašnoj nesreći u Murterskom moru u kojoj je poginuo 61-godišnji kuhar Vratislav Ugrinić iz Tkona upravljao je Opatijac Žarko Mrkušić, donosi Novi list.

Podsjetimo, u pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murvenjaka poginula je jedna osoba a nekoliko je lakše ozlijeđeno. Jahta AE iz Rijeke je udarila u ribarski brod pri čemu je poginuo 61-godišnji kuhar Vatroslav Ugrinić, član posade ribarskog broda.

Jahta, duljine 15 metara, snažno je udarila u bočnu stranu ribarskog broda »Mašun« iz Tkona. Jahta je potonula na 85 metara dubine, a očevid provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji s policijom. Jahtom je upravljao 51-godišnji kapetan iz Opatije, a Novi list otkriva da je riječ o Žarku Mrkušiću.

Ime Žarka Mrkušića snažno je odjeknulo u široj riječkoj javnosti 2020. godine kada je tvrtka Vocalis iz Opatije na čelu s direktorom Žarkom Mrkušićem donirala riječkom KBC-u preko 780 tisuća kuna. Novcima je kupljen respirator, monitor vitalnih funkcija i 40 infuzijskih pumpi, to jest neophodna medicinska oprema u epidemiji koronavirusa.

“Mi se bavimo IT znači informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Mala smo firma, obiteljska sa 7, 8 zaposlenih inismo pogođeni toliko ovom krizom s obzirom na to da je naš posao online, radimo sa stranim partnerima, iodlučili smo da u ovom trenutku malo pomognemo ida doniramo KBC-u najpotrebniju opremu u ovoj situaciji. “ – izjavio je tada Žarko Mrkušić, direktor tvrtke Vocalis za Kanal Ri.

Osobi koja je upravljala jahtom određen je pritvor.

Exit mobile version