ROMAN BRNADA

Progovorila supruga ubojice iz Rijeke: ‘Nije bio nasilan, tu ženu je vjerojatno upoznao u zadnja dva tjedna’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Tvrdi da nikada prije nije bio nasilan, a za ponašanje nakon ispitivanja u utorak, vjeruje da je još uvijek u istom stanju u kojem je bio kada je napao ženu

S kojim motivom je Roman Brnada (36) u Rijeci nasrnuo pa i nasmrt pretukao ženu u jednom ugostiteljskom objektu još uvijek se utvrđuje, a ponašanje svog supruga pojasnila je i Bianca Kolompar za Index.

Kaže da je tog jutra sve izgledalo uobičajeno, ali i da je Roman djelovao umorno. “Bio je na igralištu Lokomotive, rekao mi je da je trenirao i da nije pijan. Bio je u apartmanu pet minuta i onda je otišao pjevati. Rekao je da će donijeti ručak da ja mogu vježbati jer sam trebala imati koncert”, govori.

U Rijeku su, kaže, iz Zagreba došli prije dva tjedna i to prvotno radi puta u Ameriku, ali i zbog posljednjeg njenog nastupa prije samog odlaska. U Ameriku, sada je jasno, neće otići, a upitana tko je žena koju je Roman napao govori da ne zna, ali i da joj je jasno da su se očito poznavali.

“Mi smo živjeli 2018. godinu dana u Rijeci, ali mislim da je nije tada upoznao, nego u ovih dva tjedna. Nije mi ništa govorio o njoj. Rekao mi je samo da ga neki ljudi traže novac kad pjeva na ulici i na to se malo ljutio, ali to možda nema nikakve veze s ovime”, kaže pa dodaje da je čula da je sa 67-godišnjakinjom ušao u kafić, ali njoj, tvrdi, nije rekao da ide s nekom gospođom na kavu.

“Možda je vidjela da mu je hladno pa je htjela da se ugrije, ne znam…”, navodi. Istaknula je i kako bi motiv mogla biti neka uvreda, a otkriva kako je Roman bio “osjetljiv” na nju, na novac i na majku.

“Majka ga je zlostavljala, tukla ga je jer je molio i postio i htio je biti svećenik, a ona mu nije dala. Još najviše mislim da je takvo nešto moglo biti, ako ga je nešto vratilo u to oko majke”, govori.

Navela je i kako je Roman krajem srednje škole ili brzo nakon završio na psihijatriji na Jankomiru, a prije dva mjeseca prestao piti tablete za bipolarni poremećaj jer mu je isteklo zdravstveno osiguranje. Tvrdi da nikada prije nije bio nasilan, a za ponašanje nakon ispitivanja u utorak, vjeruje da je još uvijek u istom stanju u kojem je bio kada je napao ženu. “Neuračunljiv”, navela je.

Naposljetku, izrazila je sućut obitelji ubijene, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari