ROMAN BRNADA

Progovorila supruga ubojice iz Rijeke: ‘Nije bio nasilan, tu ženu je vjerojatno upoznao u zadnja dva tjedna’

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Tvrdi da nikada prije nije bio nasilan, a za ponašanje nakon ispitivanja u utorak, vjeruje da je još uvijek u istom stanju u kojem je bio kada je napao ženu

Oglas

S kojim motivom je Roman Brnada (36) u Rijeci nasrnuo pa i nasmrt pretukao ženu u jednom ugostiteljskom objektu još uvijek se utvrđuje, a ponašanje svog supruga pojasnila je i Bianca Kolompar za Index.

Kaže da je tog jutra sve izgledalo uobičajeno, ali i da je Roman djelovao umorno. “Bio je na igralištu Lokomotive, rekao mi je da je trenirao i da nije pijan. Bio je u apartmanu pet minuta i onda je otišao pjevati. Rekao je da će donijeti ručak da ja mogu vježbati jer sam trebala imati koncert”, govori.

U Rijeku su, kaže, iz Zagreba došli prije dva tjedna i to prvotno radi puta u Ameriku, ali i zbog posljednjeg njenog nastupa prije samog odlaska. U Ameriku, sada je jasno, neće otići, a upitana tko je žena koju je Roman napao govori da ne zna, ali i da joj je jasno da su se očito poznavali.

“Mi smo živjeli 2018. godinu dana u Rijeci, ali mislim da je nije tada upoznao, nego u ovih dva tjedna. Nije mi ništa govorio o njoj. Rekao mi je samo da ga neki ljudi traže novac kad pjeva na ulici i na to se malo ljutio, ali to možda nema nikakve veze s ovime”, kaže pa dodaje da je čula da je sa 67-godišnjakinjom ušao u kafić, ali njoj, tvrdi, nije rekao da ide s nekom gospođom na kavu.

“Možda je vidjela da mu je hladno pa je htjela da se ugrije, ne znam…”, navodi. Istaknula je i kako bi motiv mogla biti neka uvreda, a otkriva kako je Roman bio “osjetljiv” na nju, na novac i na majku.

“Majka ga je zlostavljala, tukla ga je jer je molio i postio i htio je biti svećenik, a ona mu nije dala. Još najviše mislim da je takvo nešto moglo biti, ako ga je nešto vratilo u to oko majke”, govori.

Navela je i kako je Roman krajem srednje škole ili brzo nakon završio na psihijatriji na Jankomiru, a prije dva mjeseca prestao piti tablete za bipolarni poremećaj jer mu je isteklo zdravstveno osiguranje. Tvrdi da nikada prije nije bio nasilan, a za ponašanje nakon ispitivanja u utorak, vjeruje da je još uvijek u istom stanju u kojem je bio kada je napao ženu. “Neuračunljiv”, navela je.

Naposljetku, izrazila je sućut obitelji ubijene, prenose RTL Vijesti.

Exit mobile version