PROMETNA INVENTURA VIKENDA: Za upravljačem 39 alkoholiziranih vozača, čak 109 kažnjeno zbog prebrze vožnje

Povodom tradicionalnog obilježavanja Martinja prometna policija je proteklog vikenda na cestama Primorsko-goranske županije preventivno započela s pojačanom kontrolom.

Između 6. i 8. studenoga 39 vozača bilo je pod utjecajem alkohola. Među njima i 24-godišnjaka, koji je 7. studenoga oko 21.30 sati na području Matulja skrivio prometnu nesreću. Mladić je vozilom marke Renault prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo koje se naišlo iz suprotnog smjera. Srećom, u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 24-godišnjaku je izmjereno 1,67 promila alkohola u krvi. Mladić je zadržan u službenim prostorijama policije na triježnjenju.

Policija je zabilježila i 109 prekršaja zbog prebrze vožnje, a najveće prekoračenje izmjereno je u Malom Lošinju. Na području Poljane u prekršaju je zatečen 22-godišnji vozač Kie riječkih registracijskih oznaka koji se kretao iz smjera Cresa prema Malom Lošinju, brzinom od 121 kilometara na sat, iako je na tome dijelu ograničenje brzine 50 kilometara na sat. Protiv 22-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog.

Prekršajno su sankcionirani i ostali vozači koji su tijekom vikenda počinili ukupno 497 prometnih prekršaja. Osim alkohola i brzine zabilježena su i 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te više od tristo drugih prometnih prekršaja.

Tako je 7. studenoga oko 4.35 sati u Osječkoj ulici u Rijeci policija zatekla 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom bet položenog vozačkog ispita, a istog dana na graničnom prijelazu Pasjak na izlasku iz zemlje zaustavljen je 44-godišnjak kojemu je istekla prometna dozvola.

Inače u ovom razdoblju zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Prometna policija nastavlja s pojačanom kontrolom prometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari