'OBISTINILA SU SE NAŠA NAGAĐANJA'

Pronađena brodica nestalih ribara: Nažalost, oni nisu pronađeni…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Nakon pronalaska brodice ronioci specijalne policije pretražili su cijelo područje međutim nisu pronašli ribare

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc potvrdila je u petak novinarima kako je u petak ujutro na dubini mora od 27,7 metara, deset nautičkih milja od Novigrada, pronađena brodica nestalih ribara, ali nažalost oni nisu pronađeni.

“Obistinila su se naša nagađanja. Ono što se pretpostavljalo da se na dnu mora nalazi je ipak brodica nestalih ribara. Nakon pronalaska brodice ronioci specijalne policije pretražili su cijelo područje, međutim nisu pronašli ribare”, rekla je Brenko Škerjanc dodavši kako se nastavlja potraga.

Dvojica ribara iz Umaga nestala su u utorak poslijepodne u istarskom akvatoriju te je odmah pokrenuta opširna potraga. Po njenim riječima brodica koja je pronađena je od plastike i u relativno dobrom stanju a istraga koja će se po završetku potrage pokrenuti utvrdit će razloge njenog potonuća.

“Mi se i nadalje nadamo da ćemo pronaći nestale ribare. Morate znati kako su na tom području velike struje, ali ne gubimo nadu”, poručila je lučka kapetanica.

Čeka se nalog vlasnika brodice

Govoreći o proceduri vađenja brodice, ona je naglasila kako najprije trebaju dobiti nalog vlasnika brodice za vađenjem ali s obzirom da je vlasnik bio na brodici u trenutku nezgode utvrdit će se daljnja procedura.

“Tijekom potrage korišten je i podvodni dron koji je spušten u more na dubinu od 27,7 metara jer je jučer more bilo mutno i riskantno za ronioce. Dron je utvrdio da je situacija danas bolja, a samim time i vidljivost što je bio znak da se ronioci mogu spustiti na tu dubinu gdje su i pronašli brodicu”, rekla je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc.

Ponovila je kako u akciji sudjeluje dva plovila pulske Lučke kapetanije te po jedan brod Lučke kapetanije rijeka i Obalne straže.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari