Pronađena u šumi kod Rijeke: Brutalno pretučenoj kujici život spašen u posljednji tren!

Foto: Dnevnik.hr

“Ja sam stvarno miroljubiv čovjek, ali ovakvoga bi za pete objesio”, kaže volonter koji šeće pse iz Skloništa za životinje Lič

Hrvatsku je šokirao nedavni slučaj iz Osijeka, gdje je nepoznati počinitelj u tijelo psa stavio petardu i aktivirao je. Nesretna je životinja nakon nekoliko dana skončala u veterinarskoj ambulanti. Sličan se slučaj dogodio i u Rijeci, ali je ovaj dobio sretniji završetak, donosi Dnevnik.hr.

Brutalno pretučena, vezanih šapa i bez svijesti, jednogodišnja kujica pronađena je u šumi nedaleko Rijeke.

“Izudarana je. Znači, bila je puna podljeva, hematoma, niste je smjeli nigdje dirnuti. Tresla se, tremor je imala, nekontrolirane kretnje. Nije mogla gutati, ništa jesti. Jednostavno je ležala i disala, to je jedino što je ona prvih par dana mogla”, rekla je veterinarka Milka Mijanović, voditeljica Skloništa za životinje Lič.

“Nismo vjerovali da će preživjeti ali, evo, i to se dogodilo”, dodala je Mijanović.

Nakon dva tjedna cjelodnevne brige djelatnika Skloništa za životinje u Liču, Maša je ponovno stala na svoje noge. Za oko mjesec dana mogla bi potražiti novi, topli dom u kojemu će ju netko zaista voljeti, prenosi Dnevnik.hr

Maši je ime dao Božidar Maksan, volonter koji u šetnju izvodi pse koji su u Skloništu.

“Ja sam stvarno miroljubiv čovjek, ali ovakvoga bi za pete objesio“, rekao je Maksan o osobi koja je zlostavljala Mašu.

Od srpnja 2017., kada je stupio na snagu novi Zakon o zaštiti životinja, vidi se, kažu, poboljšanje.

“Ja sam tu zaposlena pet godina i u pet godina vidim pomake. Prije su psi stalno dolazili, teže ih je bilo udomljavati, a sad su ljudi nekako puno svjesniji”, rekla je Ivana Pleše, djelatnica Skloništa za životinje Lič.

Zakon je u Mašinom slučaju vrlo jasan: tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli i patnje, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u dvije godine zabilježeno je šest takvih slučajeva i u četiri su počinitelji otkriveni.

Valja se nadati da će policija pronaći i nečovjeka koji se iživljavao na Maši.

Foto: Screenshot video (Dnevnik.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari