PONOVNO POKUŠALI POBJEĆI

Pronađeni bjegunci iz policijske marice: Pali u organiziranoj policijskoj akciji

Krijumčari ljudi koji su u petak navečer pobjegli iz policijskog vozila uhvaćenu su u nedjelju u akciji policije

Odbjegli dvojac koji je u petak oko 22 sata pobjegao iz policijske “marice” uhvaćen je, doznaju 24sata.

Uhvaćeni su u nedjelju u policijskoj akciji u blizini Đakova. U hvatanju bjegunaca po Slavoniji sudjelovalo je više policijskih uprava, s obzirom da je dvojac uspio iskočiti iz marice baš na području granice Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Podsjetimo, vukovarsko-srijemska policija priopćila je kako su u petak oko 22 sata dva muškarca koje policija sumnjiči da su počinitelji kaznenih djela, pobjegla iz policijskog vozila dok ih se prevozilo u zatvor u Osijeku, nakon što im je određen istražni zatvor.

Nakon očevida su utvrdili da su muškarci bili u zadnjem dijelu “marice” te izazvali mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima, otvorili vrata u vožnji i pobjegli.

Krijumčarili migrante

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o dvojici Moldavaca, 22-godišnjaka koje je policija uhitila u srijedu oko 22 sata dok su krijumčarili migrante.

Dvojica mladića uhićeni su nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb. Policajci su ih tamo zaustavili i okružili kombi francuskih registracija zbog osnovane sumnje da se u njemu nalaze strani državljani koji su nezakonito prešli granicu. Vozač je, nakon što su ih zaustavili, upalio vozilo i pokušao pobjeći. Kombijem je išao naprijed-nazad i nasrtao na policajce te ugrozio njihove živote.

Jedan od policajaca je tad ispalio hitac, a zatim su, uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje, svladali vozača i odveli ga na kriminalističko istraživanje. Vozač je oštetio tri službena automobila policije. Drugi 22-godišnjak se u to vrijeme nalazio u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva i čekao kombi.

U kombiju je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali vidljive ozljede i kojima je ponuđena liječnička pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari