VARAŽDINAC I DALJE RADI

PSIHIJATRA VIŠE PACIJENTICA OPTUŽUJE ZA ZLOSTAVLJANJE: ‘Pitao je može li probati koliko sam vlažna’

Prvo je psihijatar morao zadobiti povjerenje pacijentica, a nakon toga je krenuo zaključavati vrata i pozivati se na Freuda te isticati važnost seksualnog odnosa za liječenje

Pacijentice uglednog varaždinskog psihijatra optužuju za spolno zlostavljanje, a unatoč brojnim prijavama Hrvatskog liječničkoj komori, ovaj doktor i dalje ima dozvolu za rad. Potresnu priču pacijentica donosi emisija “Provjereno” Nove TV, a kako su ispričale novinarima, psihijatar je u sobi pod ključem zapravo zlostavljao žene i to nazivao terapijom.

 

‘Lukavo je manipulirao ranjivim ženama’

“To je djevojka koja je došla k njemu radi duboke, snažne anksioznosti… Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku dirati grudi i to je trajalo nekakvih pet, šest mjeseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos, dirao je po vagini.

On je vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. On je, de facto, seksualni predator”, ispričao je Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kojem se djevojka naknadno obratila za pomoć.

Nije izoliran slučaj

Nažalost, slučaj ove djevojke nije jedini. Svoju priču je “Provjerenom” ispričala i Petra Milković, tadašnja studentica klavira na Akademiji u Zagrebu. Ona je na liječenje došla zbog depresije.

 

“On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja… Stalno je upotrebljavao Freuda i da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe”, ispričala je Milković.

Žena navodi da se s psihijatrom tijekom vremena te da joj je nakon nekog vremena postavio ultimatum pa je zbog njega čak prekinula tadašnju vezu. Svjedočanstva ostalih pacijentica kao i psihijatrovu reakciju na optužbe donosi večeras emisija “Provjereno”.

Danas.hr/Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari