PUCNJAVA NA KANTRIDI: Riječanin oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva i razbojništva!

Foto: Nel Pavletić/Duško Marušić/Pixsell

Na Županijskom sudu u Rijeci od optužbi za pokušaj ubojstva i razbojništva oslobođen je Riječanin Rudolf Wiesler

Prisjetimo se, u prosincu 2017. godine jedna je osoba upucana na strmoj pristupnoj cesti koja vodi do ulaza u Bazene Kantrida. Riječ je bila o muškarcu kojeg je ekipa hitne medicinske pomoći odvezla na hitni trakt riječkog KBC-a a sve se dogodilo tijekom primopredaje novca između ranjenog muškarca i vlasnika jedne dentalne klinike.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Slučaj je prije dvije godine jako uznemirio građane jer se sve odvijalo u neposrednoj blizini ulaza u Bazene Kantrida gdje se okuplja mnogo djece, roditelja i rekreativaca!

Zbog pokušaja ubojstva i razbojništva nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine Dejanom Simikićem sudilo se Rudolfu Wiesleru koji je otpočetka  tvrdio da je nevin i da “nikada u životu nije držao pištolj u ruci”.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je Rudolf Wiesler dobio zadovoljštinu na Županijskom sudu u Rijeci jer je nepravomoćno oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Presudu je donijelo Vijeće Županijskog suda u Rijeci kojem je predsjedala sutkinja Jesenka Kovačić. Ona je istaknula kako se nedvojbeno ne može utvrditi da je upravo optuženi Wiesler počinio rečeno zlodjelo. Dodala je kako je tijekom postupka utvrđeno da je Simikić mogao vidjeti Wieslera u čekaonici prije prepoznavanja u policijskoj postaji te da se time baca sumnja na kvalitetu postupka prepoznavanja. Pored svega, Simikić je kasnije porekao da je siguran kako je upravo Wiesler čovjek koji ga je napao.

Wiesler se sumnjičio da je oko 19.50 sati na cesti u Istarskoj ulici kod kućnog broja 19 s namjerom da se domogne većeg novčanog iznosa napao Dejana Simikića. Optužba je tvrdila kako je maskiran tzv. fantomkom i držeći u ruci pištolj prišao Simikiću koji se u tom trenutku nalazio u automobilu marke VW Golf bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka. Međutim, Wiesler je kategorički tijekom istrage i suđenja tvrdio da je nevin i da s ovim  događajem nema ništa!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rudolf Wiesler ovom presudom je dobio zadovoljštinu na sudu no tek ćemo vidjeti hoće li potražiti zadovoljštinu i od države (novčanu naknadu) zbog toga što je nevin odležao više od godinu dana u zatvoru.

Prema našim informacijama, “uobičajena” naknada Ministarstva pravosuđa po danu provedenom iza rešetaka za nevinu osobu može ići najviše do 200 kuna ali se u prosjeku kreće oko iznosa od 80 kuna. Međutim,  u slučajevima podizanja privatnih tužbi za povredu osobnosti neopravdanim pritvaranjem, duševne boli itd. (koje zastupaju nešto sposobniji i poznatiji odvjetnici) može se “isposlovati” i znatno veća odšteta, ponekad i oko 300 kuna po danu provedenom iza rešetaka…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari