NOVČANO SU KAŽNJENI

​Pune ruke posla za policiju na kopnu i na moru! Na granici švercaju droge, na moru glisiraju kao da im je zadnje…

Idi na originalni članak
Foto: HRT/Screenshot

Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, kao i Pomorskog zakonika, svim prekršiteljima su izrečene i naplaćene novčane kazne 

Oglas

U proteklih nekoliko dana, od 2. rujna do danas, policijski službenici na graničnim prijelazima Pasjak i Prezid su zatekli sedam stranih državljana s drogom. Riječ je o četvero talijanskih državljana, dvojici državljana Njemačke te jednom državljaninu Austrije kod kojih je sveukupno pronađeno i oduzeto 19,92 grama hašiša, 3,61 grama marihuane te manja količina LSD-a.

Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga svim prekršiteljima su izrečene i naplaćene novčane kazne, priopćila je policija.

U istom razdoblju pomorska policija zabilježila je pet prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Dva prekršaja su zabilježena u rapskom akvatoriju gdje su u nedozvoljenom glisiranju zatečeni austrijski državljani, jedan mađarski državljanin je zatečen u krčkom, dok je u creskom arhipelagu, u uvali Majiška, u prekršaju zatečen njemački navigator. Na području Kostrene je također, nedozvoljeno glisirao još jedan austrijski državljanin.

Spomenutim strancima izrečene su i naplaćene novčane kazne sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno, povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka nastavit će pojačani nadzor na moru.

Exit mobile version