NOVČANO SU KAŽNJENI

​Pune ruke posla za policiju na kopnu i na moru! Na granici švercaju droge, na moru glisiraju kao da im je zadnje…

Foto: HRT/Screenshot

Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, kao i Pomorskog zakonika, svim prekršiteljima su izrečene i naplaćene novčane kazne 

U proteklih nekoliko dana, od 2. rujna do danas, policijski službenici na graničnim prijelazima Pasjak i Prezid su zatekli sedam stranih državljana s drogom. Riječ je o četvero talijanskih državljana, dvojici državljana Njemačke te jednom državljaninu Austrije kod kojih je sveukupno pronađeno i oduzeto 19,92 grama hašiša, 3,61 grama marihuane te manja količina LSD-a.

Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga svim prekršiteljima su izrečene i naplaćene novčane kazne, priopćila je policija.

U istom razdoblju pomorska policija zabilježila je pet prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Dva prekršaja su zabilježena u rapskom akvatoriju gdje su u nedozvoljenom glisiranju zatečeni austrijski državljani, jedan mađarski državljanin je zatečen u krčkom, dok je u creskom arhipelagu, u uvali Majiška, u prekršaju zatečen njemački navigator. Na području Kostrene je također, nedozvoljeno glisirao još jedan austrijski državljanin.

Spomenutim strancima izrečene su i naplaćene novčane kazne sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno, povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka nastavit će pojačani nadzor na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari