EVO KOLIKU ŠTETU JE NAPRAVILA

RAB Djelatnica poštanske tvrtke krivotvorila potpise i fiktivno isplatila novčana sredstva

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Osumnjičena 52-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičenica u razdoblju od srpnja 2020. pa do prosinca 2022. godine, kao djelatnica poslovnice poštanske tvrtke na području otoka Raba, u ime pet klijenata bankarske ustanove sačinila veći broj neistinitih naloga za isplatu na kojima je krivotvorila potpise tih klijenata te im fiktivno isplatila novčana sredstava iz blagajne poštanskog ureda.

Time je protupravno prisvojila više od 21 300 eura i oštetila poslodavca, dok je manji dio novca oko 3000 eura vratila u blagajnu poštanskog ureda. Tijekom tih transakcija je sačinila i upotrijebila ukupno 11 fiktivnih naloga za isplatu i uplatu, a k tome je u tri navrata izvršila i pogrešne upise isplaćenih novčanih sredstava u štedne knjižice spomenutih klijenata banke, odnosno korisnika poštanskog ureda.

Osim toga je utvrđeno da je u spomenutom razdoblju prisvojila mobilni uređaj namijenjen prodaji, vrijednosti od 152,50 eura, zamijenivši svoj razbijeni mobitel za novi navedeni uređaj.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, 52-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari