KLUPKO SE ODMOTALO

Razotkriven dvojac kradljivaca, u Rijeci su 2021. ‘maznuli’ zvučnike iz šatora političke stranke. Ali to nije sve…

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Osim za krađu, 29-godišnjak je kazneno prijavljen i za dvije teške krađe provaljivanjem te je predan pritvorskom nadzorniku

Oglas

Podnošenjem kaznene prijave protiv 29-godišnjeg hrvatskog državljanina i 26-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.

“Riječ je osobama koje policija sumnjiči da su između 1. i 3. svibnja 2021. godine u središtu Rijeke iz promotivnog šatora političke stranke otuđili zvučnik s pojačalom. Nakon toga ga je 26-godišnjakinja prodala u zalagaonici čime je navedenoj pravnoj osobi pričinila materijalnu štetu u vrijednosti oko 200 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 29-godišnjak počinio još dva kaznena djela teške krađe.

“Naime, u studenom prošle godine provalio je u noćnim satima u prostorije gradske tržnice u Rijeci gdje je iz trgovačkih štandova otuđio novac. Time je četiri hrvatske državljanke i riječko trgovačko poduzeće oštetio za oko 570 eura.

Drugu tešku krađu provaljivanjem na štetu zagrebačke tvrtke je počinio pak u prošlu nedjelju, 5. ožujka, kada je provalio u samoposlužne aparate na području Školjića u Rijeci iz kojih je otuđio razne predmete u vrijednosti tri tisuće eura.”, priopćili su iz policije.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje krađe, 26-godišnjakinja i 29-godišnjak su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 29-godišnjak je kazneno prijavljen i za navedena dva kaznena djela teške krađe te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Exit mobile version