REZULTAT JUČERAŠNJE POLICIJSKE AKCIJE: Nadzor brzine kretanja vozila rezultirao 61 prekršajem prekoračenja brzine

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Policijski službenici prometne policije jučer između 12 i 16 sati na prometnicama pod nadzorom Policijske uprave primorsko-goranske proveli su preventivno-represivnu akciju nadzora brzine kretanja vozila

Oglas

Tijekom četiri sata trajanja akcije evidentiran je 61 prekršaj prekoračenja brzine, od čega 19 u naseljenom mjestu i 42 izvan naseljenog mjesta. Svi počinitelji prekršaja upravljali su osobnim vozilima.

Najviše, 12 prekršaja u naseljenom mjestu odnosi se na prekoračenje brzine za 10 do 20 km/h, dok je najviše ili 25 prekršaja prekoračenja brzine izvan naseljenog mjesta u rasponu od 30 do 50 km/h.

Za vrijeme akcije nije bilo prometnih nesreća s teže ozlijeđenim osobama.

Najveća brzina izmjerena je u 15.20 sati na čvoru Orehovica u smjeru Crikvenice. Osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kretalo se brzinom od 122 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 50 km/h.

Osim prekršaja prekoračenja brzine policijski službenici zabilježili su još 21 prometni prekršaj što uključuje vožnju bez upaljenih svjetala na vozilu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno pretjecanje i obilaženje i drugo.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa u cilju svoje i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske podsjećaju kako je vožnja nepropisnom brzinom i brzinom neprimjerenom uvjetima i dalje glavni uzrok zbog kojeg dolazi do prometnih nesreća, između kojih i onih s najtežim posljedicama. Upravo stoga policija, tvrde, ovim aktivnostima nastoji podići razinu stanja sigurnosti u prometu na cestama te preventivno utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu, posebice mladih vozača koji kršenjem propisa o dozvoljenim brzinama kretanja i svojim neiskustvom ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Exit mobile version