DETALJI TEŠKE TRAGEDIJE

REZULTAT OČEVIDA: Policajac BMW-om zapeo za Porsche, njegov suvozač pao u potok a onda ga je auto poklopio

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon sudara BMW-a i Porschea, poginuo je 34-godišnji mladić koji je ispao iz vozila, koje ga je naposljetku pritisnulo u potoku punom vode

Krapinsko-zagorska policija je otkrila uzroke prometne nesreće koja se u četvrtak nešto iza ponoći dogodila pored Krapinskih Toplica. U nesreći je poginuo 34-godišnji Matija S.T., dok je interventni policajac koji je skrivio nesreću kritično, a još troje ljudi je lakše ozlijeđeno, prenosi Net.hr.

Koban udarac

Policajac je, navodi se u izvješću njegovih kolega, vozio svoj BMW izvan službe, ali nije prilagodio brzinu osobinama i stanju ceste. U jednom je zavoju prešao na lijevu prometnu traku, pretječući Porsche kojim je upravljao 27-godišnjak. U tom je trenutku BMW-om udario u Porsche, čiji je vozač, izbjegavajući sudar kotačima zahvatio rubnjak nogostupa.

VIDEO DANA:

Zbog zanošenja je Porsche sletio s ceste udarivši u smjerokazni stupić, prometni znak i nadstrešnicu autobusne stanice, a zaustavio se tek nakon prelijetanja odvodnog kanala. Vozač i dvoje putnika tog vozila prošli su s lakšim ozljedama. BMW je, pak, sletio na livadu, a potom i na kosinu odvodnog kanala te se nekoliko puta prevrnuo, pri čemu su policajac i njegov 34-godišnji suvozač ispali iz auta.

Na suvozača pao auto

Suvozač je poginuo na mjestu, jer je pao u potok pun vode, a na njega je pao automobil. Njegovo tijelo je prebačeno na obdukciju u Zagreb. Teško ozlijeđeni policajac je najprije prebačen u Zabok, a zatim i u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu. Obojici vozača su uzeti uzorci krvi i urina kako bi se utvrdila prisutnost alkohola ili droga. Cesta je bila zatvorena za promet gotovo 12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari