KAZNA 8.000 KUNA

Riječani i dalje iz samoizolacije idu u šetnju i u trgovine; Građani dojavili i o okupljanju u jednom kafiću

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 16. do 23. travnja policija je zabilježila desetak slučajeva kršenja epidemioloških mjera

Tako su unatoč važećoj mjeri samoizolacije svoje domove napustila trojica vozača, koje je policija zaustavila u prometu na cestama.

Riječ je o osobama starosti 22, 37 i 39 godina, koje su zatečene na području Čavli, otoka Raba te u Istarskoj ulici u Rijeci. Osim u prometu na otoku Rabu zatečeno je još dvoje hrvatskih državljana, starosti 33 i 61 godine koji su također napustili svoje domove radi odlaska na ulicu i u trgovinu.

Isto tako, i ovog tjedna zabilježeno je nekoliko kršenja mjera samoizolacije na graničnim prijelazima, i to kod dvoje njemačkih državljana koji su zatečeni na izlasku iz Republike Hrvatske na GP Rupa i hrvatskog državljanina zatečenog na GP Prezid.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima spomenutima su izdani prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Osim spomenutih kršenja epidemioloških mjera, policija je postupajući po dojavi u petak, 16. travnja unutar jednog ugostiteljskog objekta zatekla nekoliko gostiju. O ovom događaju policija je obavijestila Državni inspektorat u čijoj nadležnosti je daljnje postupanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari