RIJEČANI, OPREZ: Dolaskom sezone Jelačićev trg postaje prometna “crna točka“!

Izmještanjem većine nekadašnjih polaznih stanica prigradskih autobusa i proširenjem prometnica ipak nisu izbjegnute gužve i opasnosti u prometu

Najbolje je to na „svojem limu“ osjetio jedan Riječanin koji je jučer parkiravši automobil „na kratko“ ispred banke djelomično zasmetao prolasku zglobnog autobusa Autotroleja koji ga je u prolazu zahvatio i oštetio.

crna točka jelačić

Posljedica je to nesnosne prometne gužve koja se dolaskom sezonskih autobusa stvara na Jelačićevom trgu jer su mjesta na Trgu oslobođena izmještanjem prigradskih autobusa od lani namijenjena parkiranju autobusa koji prevoze turiste i izletnike.

No nisu to samo autobusi, tu su i putnici koji ulaze i izlaze iz njih, osobni automobili i kombi i taksi vozila koja prevoze te putnike, putnici i autobusi Autotroleja na linijama 32, 5 i drugima, pa se u vrijeme najvećih prometnih gužvi Jelačićev trg pretvara u gotovo neprohodni prometni labirint kojem ipak ponajviše doprinose i vozači osobnih automobila koji svoja vozila parkiraju ispred banke, teleoperaterske tvrtke i Rijeka plusova ureda za poslovanje s građanima.

Stoga, Riječani, budite oprezni s parkiranjem i prometovanjem Jelačićevim trgom kako se i vama ne bi dogodio sličan incident, i kako bi omogućili nesmetano odvijanje prometa tim djelom središta grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari