UHIĆENI SERIJSKI BOMBAŠI

Video | Riječani uznemireni nakon eksplozije: ‘Bio je neugodan osjećaj. Sva sam se stresla’

Aktivirali su bombu pred trgovačkim centrom u Rijeci, uhvaćeni su dok su postavljali još jedan eksploziv u Kostreni, a onda je policija kod njih pronašla i treću bombu. Tko su serijski bombaši i koji su njihovi motivi? Više u videoprilogu!

Policija je jurila prema zvuku eksplozije, a pod rotacijama su okružili trgovački centar sa svih strana. Sve se odvijalo 40-ak minuta iza ponoći. Očevid je trajao do podneva. Nitko nije ozlijeđen u eksploziji. Razbijeno je staklo na zgradi trgovačkog centra, a tresli su se prozori u dva riječka naselja – na Vežici i Pećinama.

Građani nisu bili sigurni što se događa, ali kako su rekli, treslo se u zgradi.

“Taman sam zaključavala vrata, izlatili smo van, ali tu je nešto bilo bačeno na pruzi. Bio je neugodan osjećaj. Mislila sam prvo da se nešto dogodilo u zgradi i onda sam se sva stresla kako sam zaključavala stan”, rekla nam je jedna stanovnica.

Pred trgovinom u Kostreni uhićena su dvojica muškaraca dok su postavljali još jednu eksplozivnu napravu, a kod sebe su imali i treću.

Pripada istom lancu kao zgrada pred kojom se eksplozija i dogodila. Kako je danas potvrdio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, policija se slučajem počela baviti još u travnju kada je postavljen eskploziv ispred opatijskog hotela Ambasador, a onda i 21. svibnja ispred trgovine opet istog lanca u Rijeci. Poručio je da noćašnje uhićenje nije slučajno.

“Te akcije su očito na neki način povezane. Praktički su oni od travnja do danas svaki dan radili na ovom predmetu koji ima međuanrodnu dimenziju”, dodao je Božinović.

Uhićeni su noćas vozili cestom od Kostrene do riječkih Pećina. Vožnaj ne traje ni četiri minute. Očito je plan bio u kratkom roku izazvati tri eksplozije.

Stanovnici su uzenmireni. Dragici Tus bilo je neugodno.

“Kako tu prolazi vlak, mislila se da se nešto dogodilo, sudarilo, kako zna biti i inače nekad. Bilo mi je čudno jer sam drugi red stanovanja i malo sam se prepala”, kazala je Tus.

Anton Faniqi rekao je da se dosta čulo, a Bogdan Knežević nije mogao spoznati je li bila eksplozija. Majka Jane Nemchenko čula je eksploziju.

Uhićeni Hrvat i Nijemac danas bi trebali biti privedeni istražnom sucu, a istraga bi trebala otkriti motive za seriju eksplozija, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari