Riječanin pomogao policiji uhvatiti serijskog provalnika!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Zahvaljujući dojavi građanina uhićen je višestruki počinitelj kaznenih djela

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe.

Riječ je o počinitelju kojega policija sumnjiči da je tijekom studenoga 2019. te u prva dva mjeseca ove godine, počinio osam kaznenih djela teške krađe na području Rijeke i Matulja.

Osumnjičenik je uhićen oko pola noći, u nedjelju 1. ožujka, ubrzo nakon što je policija zaprimila dojavu građanina o provali u ljekarnu u središtu Rijeke, u Krešimirovoj ulici, te je pritom opisao mušku osobu koja se dovodi u vezu s počinjenjem tog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak osim u spomenutu, provalio u još dvije ljekarne, kao i u tri ugostiteljska objekta, iz kojih je otuđio novac, medikamente i druge predmete.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 23 tisuće kuna, a oštećena je zdravstvena ustanova iz Rijeke te troje hrvatskih državljana.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela teške krađe, 34-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

“Pravovremenom i točnom dojavom građanina ubrzalo se uhićenje počinitelja što je pokazatelj važnosti kvalitetne suradnje policije i građana u cilju sigurnosti cjelokupne zajednice. Stoga ovom prilikom posebno zahvaljujemo odgovornom građaninu, kao i svim ostalima na povjerenju, koji svakodnevno policiji dojavljuju informacije o brojnim događajima.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari