PRIPAZITE ŠTO PIŠETE

Riječanin prijetio i poticao na nasilje na društvenim mrežama; Policija mu prestresla dom i imala je što vidjeti….

Foto: Ilustracija

Kazneno se sumnjiči za prijetnju i javno poticanje na nasilje i mržnju

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Policija ga sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio krajem studenoga ove godine na području Rijeke, na štetu dvoje hrvatskih državljana, uputivši im ozbiljne prijetnje.

Također, utvrđeno je da je sredinom listopada komentirajući jednu od objava na društvenoj mreži o postupanjima policije počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenoga, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom, više komada streljiva, teleskopska i drvena palica, digitalna vaga, manja količina droge i drugi predmeti.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i droge prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari