Riječanin uhićen zbog poticanja na teško ubojstvo

Idi na originalni članak
Ilustracija

Utvrđeno je da je muškarac od ožujka do srpnja 2018. godine zbog bezobzirne osvete poticao posrednika da liši slobode 36-godišnjeg hrvatskog državljanina

Oglas

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH te njemačkom kriminalističkom policijom preko ureda časnika za vezu savezne kriminalističke policije u Zagrebu proveli su opsežno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo.

Kriminalističkim istraživanjem provedenim nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je on od ožujka do srpnja 2018. godine zbog bezobzirne osvete poticao posrednika da liši slobode 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji mu je u ranijem razdoblju nanio teške tjelesne ozljede na području grada Rijeke..

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je jedan pištolj, oko dva kilograma eksploziva, 400-tinjak komada različitog streljiva, detonatorske kapisle, štapini te ulje kanabisa.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teškog ubojstva“ u svezi s kaznenim djelima „Poticanje“ i „Pomaganje, tri kaznena djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i jednog kaznenog djela „Neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovanje drogama i tvarima zabranjenim u športu“, 37-godišnji hrvatski državljanin se kazneno prijavljuje mjerodavnom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 37-godišnjak je predan u pritvorsku policijsku jedinicu.

Exit mobile version