OPTUŽNI PRIJEDLOG

Riječanin uhvaćen u pijanoj vožnji Škodom; Zaradio vrtoglavo visoku kaznu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U tjednu je alkotestirano 217 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su imala koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 76 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 74 su lakše nesreće.

U ovim prometnim nesrećama  su dvije osobe teže, a 11 ih je i lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 591.300 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo 37 stranih državljana i šest alkoholiziranih vozača. U tjednu je alkotestirano 217 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su imala koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih sedam, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano šest, a pet u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.

VIDEO DANA:

Najveća koncentracija alkohola od 2,15 g/kg je evidentirana je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Škrljeva. Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaustavili su ga u subotu, 28. kolovoza oko 2.30 sati, dok je pri utjecaju alkohola upravljao vozilom  marke Škoda Octavia, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te je poradi počinjenog prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari