KAKVA GREŠKA

Riječanka (41) se razveselila daru od 450.000 eura iz Njemačke! Trebala je samo uplatiti za prijepis, vođenje računa i slično…

Ilustracija (Pexels)

Materijalno je oštećena 41-godišnjakinja za oko 4200 eura

Policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 41-godišnje hrvatske državljanke.

“Oštećenoj se u svibnju ove godine putem društvenih mreža javila nepoznata ženska osoba navodeći da je iz Njemačke i da joj ostavlja 450 000 eura. Od srpnja do sredine rujna oštećena je uplatila oko 4200 eura za troškove prijepisa, vođenje bankovnih računa i slično misleći da je naslijedila navedeni novac. No, nakon što ju je nepoznata osoba tražila dodatni novac, shvatila je da je prevarena i događaj je prijavila policiji.” izvijestili su iz PU prtimorsko-goranske.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Podsjećamo stoga opetovano građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama, nasljedstvima i slično.

“Zapamtite, nema nikakvih razloga da vam neka osoba koju ne poznajete daruje veliki novčani iznos, i uvijek se iza te velikodušne ponude krije prijevara! Ukoliko dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192!”, poručuju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari