GOSPODARSKI KRIMINALITET

Riječka policija kazneno prijavila vlasnika tvrtke (39); Nije plaćao porez čime je državu oštetio za oko 590.000 kuna!

Photo: Davor Puklavec/Ilustracija

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine, povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te davanje lažnog iskaza, protiv osumnjičenog 39-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako 39-godišnji osumnjičenik, kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području PGŽ-a, za 2018., 2019. i 2020. godinu nije platio porez na dodanu vrijednost čime je Državni proračun RH ukupno oštećen oko 590.000 kuna.

K tome je u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do kraja ožujka 2020. pribavio protuzakonitu imovinsku korist od gotovo 140 000 kuna za svoje trgovačko društvo.

VIDEO DANA:

Uz to, utvrđeno je kako je bio u zakonskoj obvezi voditi poslovne knjige, no za razdoblje od 11. ožujka 2019. pa do 11. ožujka 2020. godine isto nije učinio.

“Nadalje, istraživanjem je potvrđeno da osumnjičenik prilikom osnivanja nove tvrtke na nadležnom sudu u Rijeci je dao neistinitu izjavu kako njegova druga tvrtka nema nepodmirenih poreznih obveza i doprinosa, iako su bila evidentirana dugovanja u iznosu nekoliko stotina tisuća kuna.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine, povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te davanje lažnog iskaza, protiv osumnjičenog 39-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za kaznena djela utaja poreza ili carine, kao i povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, prijavljena je i pravna osoba.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari