U BLIZINI OBALE

Riječka policija kaznila čak 43 osobe zbog nedozvoljenog glisiranja!

Od prošlog petka do danas posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 43 prekršaja nedozvoljenog glisiranja. 

Na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u nedozvoljenom glisiranju zatečeno je 13 državljana Njemačke, deset državljana Slovenije, osam državljana Austrije, četiri državljana Italije, tri državljana Poljske te po jedan državljanin Belgije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Srbije.

Spomenuti su zatečeni u akvatoriju Lošinja, Cresa, Krka, Raba te u moru ispred Jadranova i Novog Vinodolskog.

VIDEO DANA:

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svima koji su nedozvoljeno glisirali izrečene su novčane kazne. Također, u jednom slučaju, osim što je zatečen u nedozvoljenom glisiranju kod Rta Negrit u krčkom akvatoriju, 41-godišnji državljanin Slovenije upravljao je brodicom pod utjecajem alkohola u količini od 0,98 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja iz Pomorskog zakonika, 41-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom od 2000 kuna i 500 kuna troškova postupka.

Pomorska policija će i nadalje pojačano nadzirati sigurnost prometa na moru te pozivamo nautičare da se radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru. Isto tako, pozivamo i kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale. Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari