RIJEČKA POLICIJA: Kroz pet sati kontrolirali 118 motociklista i mopedista te evidentirali 49 prekršaja

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Najviše prekršaja, njih 17, evidentirano je u kategoriji vožnje bez zaštitne kacige

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je provedena akcija pojačanog nadzora u prometu, u kojoj su nadzirani vozači motocikala i mopeda.

U razdoblju od 10 do 15 sati prometni policijski službenici ukupno su kontrolirali 118 vozača, od toga 66 motociklista i 52 mopedista te evidentirali počinjenje 49 prekršaja.

Najviše prekršaja, njih 17, evidentirano je u kategoriji vožnje bez zaštitne kacige, zatim je pet prekršaja vozača pretjecanja i obilaženja, po tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i vožnje neregistriranim mopedima te jedan prekršaj vožnje kroz crveno svjetlo.

U vrijeme akcije zabilježeno je još 18 ostalih prekršaja, izrečeno je pritom 18 novčanih kazni, izdano 16 upozorenja, uručeno 15 obavijesti o počinjenom prekršaju i izdana su dva prekršajna naloga.

Inače, tijekom 2018. godine dogodilo se ukupno 1938 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 10 osoba, a od kojih su petorica bili vozači motocikala.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradalih osoba, poglavito motociklista, policija će i nadalje provoditi pojačane mjere nadzora u prometu, kao i različite preventivne aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari