EVO ŠTO SU ZABILJEŽILI

Riječka policija pojačano nadzirala korištenje pojasa, mobitela i drugih uređaja u prometu: U 4 sata čak 70 prekršaja!

Foto: Hrvoje Skočić(Riportal

Pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa te svojim odgovornim ponašanjem preventivno utječu na ukupnu sigurnost prometa na cestama, izvijestila je policija.

U srijedu, 20. prosinca od 12 do 16 sati, na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala u prometu korištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela i drugih uređaja tijekom vožnje (distrakcija).

Ukupno je utvrđeno 70 prometnih prekršaja od čega četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva nekorištenja zaštitne kacige, tri prekršaja upravljanja vozilima bez upaljenih dnevnih ili kratkih svjetala, devet prekršaja korištenja mobilnih uređaja za vrijeme vožnje i 22 ostala prekršaja.

Podsjećamo, policija poduzima pojačane mjere u cilju prevencije stradavanja sudionika u prometu budući da sigurnosni pojas predstavlja jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti vozača i putnika u vozilima – tzv. „pasivna sigurnost“. Cilj nadzora je vozačima osvijestiti potrebu obaveznog korištenja sigurnosnog pojasa i uputiti ih da upozore i ostale putnike u vozilu na nužnost njegova korištenja kako bi se na taj način povećala sigurnost i spriječilo teže ozljeđivanje u slučaju prometne nesreće.

Nadalje, unatoč zakonskim odredbama i svijesti vozača da se korištenjem mobitela u vožnji smanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom te time znatno povećava rizik nastanka prometne nesreće, mnogi vozači i dalje razgovaraju mobitelom, čitaju, pišu i šalju SMS poruke te na taj način ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu. Stoga policija i u ovim slučajevima nastoji dodatno senzibilizirati vozače kako je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa te svojim odgovornim ponašanjem preventivno utječu na ukupnu sigurnost prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari