AKCIJA POLICIJE

Riječka policija pojačano nadzirala korištenje pojasa u vožnji, rezultati akcije – porazni!

Foto: M.L./Riportal

Evidentirano je ukupno 199 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

Tijekom prosinca na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko – goranske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 199 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 180 prekršaja se odnosi na vozače i to 144 osobnih vozila, a 36 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno deset putnika, a u teretnim vozilima njih pet.

Ukupno je zatečeno četiri putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

VIDEO DANA:

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1191 vozača, od kojih je 990 vozača osobnih vozila, 160 vozača teretnih vozila, četiri vozača autobusa te 37 vozača ostalih vozila. Uz to je kontrolirano 296 putnika u osobnim vozilima, 27 teretnim, 42 u autobusima i jedan putnik u ostalim vozilima, odnosno 371 putnik na prednjim sjedalima i 140 putnika na stražnjim sjedalima, od kojih je ukupno 95 djece.

“S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari